Din cand in cand mai dau de cate ceva ce-mi starneste admiratia si, totodata, speranta ca poate nu suntem chiar atat de predestinati mediocritatii si manelizarii. Unul din aceste exemple este articolul aparut in Adevarul, despre patru tineri ce au etalat drapelul Romaniei pe varful Elbrus, din Caucazul Mare.

Pe distinsul Nicolae Cristian Badescu am avut placerea sa-l cunosc pe la o tura de bicicleala in jurul Bucurestiului, undeva prin primavara lui 2011. Am mai avut vreo 2-3 iesiri de-atunci, insa in rest nu prea am reusit sa ne sincronizam.
Ba eram eu prins cu serviciul, ba era altceva in plan, ba nu a putut el, etc. Cum se intampla, din pacate.

Insa, asta nu l-a oprit pe Nicu sa ma tina la curent cu iesirile sale, prin intermediul Internetului. De cand cu bloguri si Google+ am reusit chiar sa fiu si mai la curent. Si recomand cu caldura blogul sau.

Relatarile lui vin la fix cand am nevoie de cate-o evadare montana si inca sunt la birou, sau cand sunt in cautare de locuri noi, autentice, neumblate.

Iar luxul de amanunte istorice si geografice este un adevarat aliment cerebral pentru orice pasionat de munte, natura, istorie si, de ce nu, putina etnografie. Sursa foarte buna de inspiratie.

Cand despre alte meleaguri, cand de prin zone mai putin populare ale muntilor nostri.

Totodata ma identific foarte mult cu activismul sau si refuzul de a ramane impasibil in fata “braconajului, defrisarilor, mizeriei morale, kitsch-ului, cocalarizarii alerte a societatii, depretatilor la adresa naturii” si multe altele.

Dar, ce sa mai tura-vura. Iata articolul:
http://adevarul.ro/life-style/travel/patru-tinericurajosi-etalat-drapelul-romaniei-varful-elbrus-lantului-muntos-caucazulmare-1_53e2892c0d133766a81102f4/index.html

RESPECT!