Lefkada

O insula ce face parte din renumitele Insule Ionice ale Greciei de Vest, despre care am aflat undeva prin 2011 cu ajutorul unui vechi si drag prieten ce mi-a recomandat-o in urma experientei personale.

Dupa ce ne-am documentat, n-am mai stat pe ganduri si am plecat la drum.

Aveam sa revenim de doua ori pe aceasta insula, in concedii tomnatice de ~2 saptamani. Nu ne-a parut rau si, desi a devenit ceva mai circulata in ultimul an si incep sa mai apara si personaje mioritice pe acolo, insula isi pastreaza farmecul.

Departe de clubulete si terase va asteapta o insula ce indeamna la explorare. Fie ca este pe jos sau cu bicicleta (cursiera/trekking/MTB), are ce oferi. Plajele sunt foarte multe si diverse, usor accesibile daca va cazati undeva in centrul insulei (noi am stat langa Vasiliki) iar oamenii mai mult decat binevoitori.

Am incercat sa sintetizez, pe cat posibil, informatiile adunate in cele trei concedii petrecute de noi pe aceasta insula.

Mentionez din start ca aceste informatii au ca audienta persoanele ce doresc sa vada locurile prin care trec si dintr-o alta perspectiva decat cea a turismului de masa.

Totodata, doresc sa arat ca un concediu cu zile „active” este perfect fezabil pentru oricine are ca pasiune miscarea, chiar daca nu este „profesionist”.

Voi mentiona si cateva trasee de alergare (am alternat si cu asta, caci ne place), pentru zilele in care aveam chef si ne deplasam cu masina pana in zona unei plaje.

Performanta nu exista in aceste relatari, ci doar satisfactia de a pedala prin zone linistite, gustand din satele si oraselele insulei, cu gandul la baia reconfortanta ce va asteapta la destinatie (insotita si de o bere rece, preferabil 🙂 ).

Nu voi folosi mai multe cuvinte decat este nevoie, mizand pe poze si pe dorinta voastra de a experimenta pe indelete ce ofera aceasta insula.