Cicloturism

Distribuie articolul:

TURURILE NOASTRE

Iată relatările tururilor pe care am avut ocazia să le parcurgem. Povești despre locuri, oameni, libertatea călătoriilor pe bicicletă și sentimentul inegalabil de-a te trezi dimineața în cort, pe iarbă grasă și moale, în liniște și aer curat.

Prin Elveția și Italia (2016)

Un tur foarte aventuros ce ne-a purtat prin Alpii dintre Elveția și Italia (printre altele), traversând pasurile Albula, Fuorn, Umbrail și Stelvio

Citește povestea

Nisa-Andorra-Valencia (2015)

Tura cu plecare din Nisa si oprire in Valencia. Parcurgerea Coastei de Azur, urmata de o vizita prin Andorra si, intr-un final, Barcelona si Valencia.

Citește povestea

Austria & Slovenia, via Venetia (2015)

Citește povestea

Amsterdam - Hanovra - Berlin (2014)

Citește povestea

Berlin-Dresda-Praga-Brno-Viena (2014)

Citește povestea

Viena-Bratislava-Budapesta-Belgrad-Oravita (2013)

Pedalam pentru prima oara in afara tarii. Parcurgem ruta Eurovelo 6, cu plecare din Viena si oprire in Oravita. Vizitam Viena, Bratislava, Budapesta si Belgrad.

Citește povestea

Prin Apuseni cu MTB-ul (2012)

Prima tura cicloturistica. 7 zile prin Apuseni, in sezonul ploios.

Citește povestea

Ce este cicloturismul?

Pe scurt, un cuvant adoptat din limba franceza (cyclotourisme) :).

Numele este sugestiv: turism cu bicicleta. Parcurgerea unui itinerariu de vacanta folosind bicicleta ca mijloc de transport. Poate suna greu, nebunesc, dificil, insa paradoxal este cea mai abordabila "ramura" a biciclitului amator.
Dificultatea v-o stabiliti singuri: numarul de zile, tipul de teren parcurs, altitudinea, anotimpul in care purcedeti la drum, numarul de kilometri parcursi intr-o singura zi, samd.

Daca agreati ideea de a sta la cort si de a va trezi dimineata in liniste, intr-un camping sau chiar in mijlocul muntilor, atunci ati nimerit bine.

Alte surse de inspiratie

Exista o pleiada de tururi efectuate pe bicicleta. Chiar in momentul acesta, cineva pedaleaza prin Mongolia, un cuplu exploreaza valea Loirei, un copil sta linistit in remorca prinsa de bicicleta tatalui - ce pedaleaza de la Berlin la Munchen si sute de mii de astfel de oameni.
Ca sunt tururi de 2-3 zile sau adevarate expeditii, tot in aceeasi categorie intra.

O sursa bogata de inspiratie sunt traseele relatate pe forumul site-ului ciclism.ro. Puteti accesa sectiunea in cauza aici .

Alte link-uri catre informatii utile si jurnale:

Distribuie articolul: