Din nou în Nordul Moldovei: Zilele Nordului 2017

În ultimii ani, un festival neașteptat se desfășoară pe meleaguri la fel de neașteptate (mai ales pentru cei din regiunile mai îndepărtate ale țării). „Zilele Nordului” a devenit ceea ce și-a propus de la bun început: un pol socio-cultural extrem de important și influent pentru județele din nordul României și nu numai, reușind să angreneze comunitățile locale și tinerii din județele acestei regiuni, creând cel mai calitativ exemplu de festival menit să trezească, să schimbe, să minuneze, să împărtășească, să ghideze și să celebreze cu bucurie Rădăcinile care, deși aparent uitate, cresc considerabil de la an la an.

Zilele Nordului 2016 – Filmul oficial

Avem aftermovie-ul oficial #ZN16!Mulțumim tuturor celor care, deja de trei ani, fac Nordul să se miște. Adică vouă, tuturora, din Darabani și din Nord și oaspeților din toate zările.Mulțumiri speciale merg către Primaria Darabani, Consiliul Județean Botoşani și Directia Judeteană pentru Sport şi Tineret Botoşani, pentru sprijinul din acest an. Mulțumim comunităților, organizațiilor și administrațiilor din regiune cu care am lucrat împreună în 2016: Centrul Bucovinean de Artă Cernăuți, Muzeul de Artă din Cernăuți, Memorialul Ipotești, Primăriile Păltiniș, Mileanca și Hilișeu Horia.Și partenerilor tradiționali ai Zilelor Nordului, BCR și Bergenbier, precum și celorlalți susținători ai festivalului, mulțumirile și prietenia noastră.Așa a fost la #ZN16. Povestea merge mai departe, ne vedem în 2017. Știm cu toții că Rădăcinile Cresc.

Posted by Zilele Nordului on Friday, 18 November 2016

Ca și în edițiile trecuțe, pe lângă concertele variate (ce au adus pe scena festivalului nume precum Șuie Paparude, The Kryptonite Sparks, Omul cu Șobolani, Jazu, Alternosfera, Blazzaj, The Wax Road, Nightmarion și Danaga), organizatorii vă propun o serie de tururi tematice prin nordul Moldovei și împrejurimi, inclusiv în Cernăuți. Mai mult, cea de-a patra ediție vă așteaptă în perioada 17-20 august 2017 cu o a doua locație pentru desfășurarea evenimentelor: Pomârla.

Maratonul MTB Nordul Moldovei se va desfășura în zona Pomârlei, pe 20 august 2017, oferind un traseu idilic ce vă va purta atât prin lunca Prutului, cât și peste dealurile și prin pădurile acestor locuri neatinse de mâna distrugătoare a exploatării turismului gălăgios, de consum. Această nouă ediție vă așteaptă cu noi surprize, iar noi nu putem să nu vă încurajăm a vă alătura celor peste 200 de participanți. Pentru detalii și înscrieri: http://maratonulnordului.ro/

Printre trupele ce vor „călca” scenele festivalului în acest an, se numără și Coma.

Încă o noutate a acestei ediții o reprezintă rodul unui parteneriat cu Cluj Shorts, care constă în proiecții de scurt metraje în cinematograful Făclia din Darabani, proiecții care sunt impărțite pe trei zile.

Street Food Festival este încă una din surprizele foarte plăcute cu care organizatorii ne îmbie din nou la a ne petrece un week-end extins prin pitorescul Nord al Moldovei, iar când mai adaugi acestuia și workshop-ul de fotografie „Codrii Herței”, cu Sorin Onișor, atunci chiar că zilele par multe până în august.

Campania „100 pentru Nord” este nelipsită și în 2017, având ca obiect strângerea de fonduri pentru școala veche din Darabani, efort la care puteți participa cu orice fel de donații.

Pentru că iubim Nordul și ne merge la inimă ce fac prietenii și organizatorii acestui festival, abia așteptăm noua ediție! Voi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *