VerdaSpirito.org


Ziua 7 – 25 Mai 2014 | Garbsen. Vizitare Hanovra (Germania)

Astazi fiind zi libera, mi-am permis sa dorm mai mult. Facui ochi pe la ora 9, dupa un vis frumos. Nu-l spun J Dusul de 1 Euro si barbierit, timp in care am mai bagat ceva energie in bateria telefonului. Apoi mic dejun la capul  cortului, ca de obicei.
Nu se putea sa nimeresc o zi mai frumoasa. Cer albastru si doar cativa nori albi si pufosi. Vizita Hanovrei a inceput cu un drum de o ora pana acolo. Imprejurimile orasului sunt impanzite de trasee de bicla, recreationale in principal, bine marcate.

 

 

Hanovra, capitala landului Saxonia Inferioara, e un oras mare de circa o jumatate de million de locuitori. L-am gasit foarte aerisit, curat, putin aglomerat. Prima impresie a fost aceea a unui oras tineresc. Piste de bicicleta peste tot.
Remarc cladirile universitatii, a garii, a operei, primaria si muzeul regiunii Hanovra, toate cladiri vechi de peste 100 de ani. Toate refacute, ca si aproape tot centrul, dupa ce au fost aproape distruse in bombardamentele aliatilor din al II-lea razboi mondial.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Raul Leine, peste care stau din loc in loc poduri mici de piatra, strabate Hanovra de la sud la nord.
In piata operei se afla un monument ridicat in memoria a 1930 de evrei din Hanovra deportati si ucisi de nazisti. Pe pietrele monumentului sunt inscriptionate numele, varsta, data deportarii si lagarul unde au fost duse aceste persoane.

 

 

Cladiri noi, cu arhitectura deosebita, dau un aer modern orasului. Trupa Scorpions este originara de aici.
Dupa ce treci de toate astea, in partea de sud a orasului, intalnesti lacul artificial Maschsee, lung de cativa kilometrii si ideal pentru practicarea de sporturi nautice. De-a lungul lui, un parc cu o alee larga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La intoarcere am apelat la prietenul Garmin, prieten inca neinteles in totalitate. La 5 am sosit la cort. Iau pranzul si incerc o felie de portocala. Celelalte le arunc. Nu au niciun gust.
Vecina de “platz”, o nemtoaica ce calatoreste cu doi catei, se ofera sa-mi daruiasca un scaun pe care sa stau. O refuz politicos, spunandu-i ca prefer iarba. Stau si ma gandesc……sa fi inteles eu gresit invitatia ei? J
Restul serii l-am lenevit. Printre triluri de pasari, ca fost sonor predominant si constant era vuietul autostrazii aflata la cateva sute de metri distanta.

 

 

 

 

 

Cifrele zilei:

 

-          Km parcursi: 55 km