Azi noapte a plouat in reprize pana pe la 4. Parca cineva da bobarnace cortului. Nu poti avea un somn linistit. Urmand o zi cu mai putini km, imi permit sa mai lenevesc. Cortul l-am strans ud. Plec dupa ora 10.
Amenintarea ploii n-a disparut. Norii se tot intrec pe deasupra capului. Am tras husele de ploaie pe coburi si rucsac. Pe mine pelerina de ploaie.
Dupa vreo 5-7 km, pe cand strabateam strazile anostului Bielefeld, a inceput sa ploua. Si a tot plouat vreo 3 ore, suficient ca sa ma demoralizeze putin. Am avut noroc cu husa de ploaie improvizata pentru GPS. A cusut-o taica-miu dintr-o protectie de ploaie pentru casca ce era ponosita si gaurita. Opream la fiecare intersectie, dadeam putin husa la o parte si priveam GPS-ul putin aplecat. Trebuia sa stiu incotro o iau. M-am descurcat, desi pierzi ceva timp.

 

 

 

 

Despre orasul Lemgo am citit cateva cuvinte acasa. Cu o istorie de aproape 1000 de ani, l-am intalnit cufundat intr-o vreme mohorata, cu strazile jilave de ploaie. E un puternic centru de invatamant datorita Universitatii de Stiinte Aplicate, o institutie de stat extrem de apreciata pentru calitatea invatamantului. Din cauza ploii si a vremii inchise pozele au fost foarte putine.
Padure stanga-dreapta. Liniste deplina, trafic redus.

 

 

 

 

 

 

Iesirea din Lemgo a insemnat si inceputul unui traseu cu pante. Inainte de camping am avut o urcare zdravana de vreo 5 km, cu o panta de 6-8 %. Imi desfac pelerina de ploaie. Mi-e cald. La capatul drumului, intr-un ac de par, in plina urcare, observ o cetate. Opresc pentru a-mi trage sufletul si de lua cateva impresii despre loc. Se numeste cetatea Sternberg si este construita in secolul 12. De cativa ani reprezinta o locatie pentru activitati culturale.

 

 

Exact din sosea se intra in camping Bambi, destinatia zilei. Este situat in zona Extertal. Gazda, o tanti foarte draguta, rupe ceva engleza si, impreuna cu germana mea sumara, reusim sa ne intelegem. Campingul este izolat, discret si foarte mic in comparatie cu celelalte. Este o afacere de familie, gazdele locuind intr-un imobil cu etaj de la intrare. Iarba mare si bogata. Exact cum imi place.
La nici 5 minute dupa montarea cortului s-a pornit o noua repriza de ploaie. Din fericire scurta. Apoi a iesit soarele care a pus stapanire pe cer pana la apus. Sedinta de spalat rufe si de incarcat electronice. Am o borseta plina de cabluri, acumulatoare si incarcatoare. Trebuie sa ma ocup de incarcarea acumulatoarelor pt aparatul foto, a tabletei, GPS-ului si a telefonului. De foarte mare ajutor mi-a fost super-incarcatorul de 12000 mAh. Cu el puteam incarca de 5 ori telefonul sau GPS-ul atunci cand nu aveam acces facil la vreo priza.

 

 

 

 

 

 

Localitatea si marketul fiind departe, renunt la aprovizionare in seara asta. Apelez la proviziile de acasa si la resturile de dimineata pentru “cina” J .
Am intrebat gazda daca stie cum va fi “wetter morgen”. Mi-a raspuns “Much better that today” J
Asa sa fie. Somn. A fost o zi destul de stresanta.
Cifrele zilei:
          Km parcursi: 70 km
          Camping: “Bambi”
                      Pret 10.5 euro (1 persoana + 1 cort)
                      Dus : fara alte costuri
                      Internet: free Wi-fi in curs de instalare