Publicat pe

Ture cu bicicleta

Distribuie articolul:

Media Object

Măgurele PH-Cislău-Vălenii de Munte

14 mai 2016
Din Măgurele Prahova către Cislău, cu un popas foarte pitoresc într-o frumoasă poiană. După Cislău cotim către Calvini și vedem cum un sat foarte vechi întemeiat de niște coloniști sași din Ungaria a ajuns să găzduiască hoarde de țigani.
Citește relatarea


Media Object

Bobolia-Sultanu-Secăria-Comarnic

8 mai 2016
90 km
1758 metri
„Ne dam de lucru” plecand din Bobolia catre Sultanu, ca mai apoi sa traversam Campina si, trecand prin Valea Doftanei, sa „atacam” Secaria. Punctul final a fost in Comarnic si am reusit sa facem „slalom” printre reprize de ploaie
Citește relatarea


Media Object

Mizil-Sarata Monteoru-Mizil

23 aprilie 2016
91 km
1412 metri
Cutreieram dealuri din Prahova si Buzau, pornind din Mizil catre Marginea Padurii si Sarata Monteoru. Vedem urme ale comunitatilor grecesti din secolul XVII, multe case in stil brancovenesc si dealuri inverzite
Citește relatarea


Media Object

Maneciu-Slon-Urlati-Ploiesti

16 aprilie 2016
108 km
937 metri
Odata debarcati din trenul ce ne-a purtat pe pitoreasca magistrala 304 (Ploesti Sud-Maneciu), purcedem catre dealurile din dreapta barajului de pe Teleajen, spre satul Slon, traversand un platou usor valurit si foarte pitoresc, ce ofera privelisti catre Ciucas, Valea Telejanelului si catre dealurile din jur. Ajungem in Urlati,de unde continuam catre Ploiest pe drumuri judetene si comunale „flancate” de lanuri de rapita
Citește relatarea


Media Object

Bobolia-Sultanu-Bustenari-Ploiesti

2 aprilie 2016
104.7 km
1300 metri
La aproape un an de la descoperirea urcarii de la Sultanu, revenim pentru a ne „dezmorti” mai bine, doar ca din Campina continuam catre Bustenari, urcand inca doua dealuri. A urmat unul din cele mai pitoresti drumuri pretabile pentru biciclit din Prahova: dealul Bustenari – Poiana Trestiei
Citește relatarea


Media Object

Maneciu-Muntele Verde-Homoraciu

28 februarie 2016
57.2 km
879 metri
Inceputul acestui an a fost atipic, oferindu-ne multe zile calduroase in luna februarie. N-am putut rezista tentatiei de-a scoate bicicletele de la iernat mai devreme, astfel ca a iesit o foarte faina tura de dezmortire. Vremea ne-a jucat mici feste, plouand exact cu o zi inaintea turei, fapt ce-a dus la un pic de aventura prin noroaiele unui drum judetean neasfaltat, catre Schiulesti.
Citește relatarea


Media Object

Transfagarasanul pe roti cramponate, cu cazare la cort

25-26 iulie 2015
Ziua 1: 153 km | 2180 metri
Ziua 2: 124 km | 557 metri
Un plan maret pe care am reusit sa-l materializam cu succes si voie buna. Plecand din Predeal, am pedalat pe ruta Rasnov-Poiana Marului-Sercaia-Victoria-Cartisoara, de unde am inceput sa urcam Transfagarasanul dinspre fata nordica (aveam deja ~120 de km pedalati). Am ajuns la Balea la lumina frontalei, campand intr-un loc stiut de Marius dintr-o alta tura si mancand carnati de oaie, cas afumat si paine, toate cumparate pe ultima suta de metri de la un bazar.
Citește relatarea


Media Object

Polovragi-Curmatura Oltetului-Transalpina

4-5 iulie 2015
96 km
~ 2800 metri
„Atacam” din nou un traseu parcurs cu un an in urma. Pornind din Polovragi, urcam in Curmatura Oltetului iar apoi coboram catre Petrimanu. Cotim stanga spre lacul Galbenu, apoi push-bike agresiv pana in Strategica. Pe inserat, urcam pasurile Muntinu si Urdele, oprindu-ne in Ranca. A doua zi, la vale spre Novaci-Baia de Fier-Polovragi.
Citește relatarea


Media Object

Cirese, salcami si maci la final de mai

23 mai 2015
118 km
627 metri
Daca-i a doua decada a lunii mai, musai sa mancati cirese! Un traseu foarte pitoresc porneste din Ploiesti catre Paulesti-Cocorasii Mislii-Poiana Trestiei-Bustenari-Campina, ca mai apoi sa venim agale pe DJ101P spre Strejnicu si Ploiesti Vest. Special am plecat cu coburii dupa noi, caci urmau sa fie umpluti cu cirese cumparate din zona Paulesti-Gageni (se vand pe la porti in acea perioada a anului)
Citește relatarea


Media Object

Valenii de Munte – Bustenari – Campina

25 aprilie 2015
85 km
1400 metri
Decidem sa extindem arealul de interes pentru turele de-o zi, folosindu-ne de trenurile celor de la TFC pentru a ajunge in Valenii de Munte. Dupa o urcare imediata, avem placerea sa prindem un drum neasfaltat prin livezi si albia raului Saratel, fix cand totul este de-un verde crud ce incanta ochii.
Citește relatarea


Media Object

De Pasti pe biciclete, cocotandu-ne pe dealuri

12 aprilie 2015
120 km
1297 metri
In prima zi de Pasti am iesit cu bicicletele. O zi neasteptat de calda, cu un soare ce ne-a ars nitel pe maini. Ii insotim pe Claudiu si Oana pana la casa parintilor in Tataru, dupa care continuam pana in Campina.
Citește relatarea


Media Object

Floresti Prahova-Magureni-Campina

12 aprilie 2015
51 km
771 metri
Prima tura a anului ne duce pe un drum foarte frumos intre Magureni si Iedera de Sus. Apoi, descoperim ce inseamna urcarea de la Sultanu si ne oprim in Campina, servind masa la o terasa, la un loc cu cateva beri. Un traseu ce poate fi parcurs lejer intr-o zi de primavara.
Citește relatarea


Media Object

Pedala „la minus” pan’ la Sotrile

29 noiembrie 2014
68 km
1054 metri
Ultima tura de bicicleta a anului, fix la o zi dupa prima ninsoare. Drumuri inghetate, cauciucuri cu presiune scazuta, frig, ceata si o experienta frumoasa.
Citește relatarea


Media Object

Ploiești – Gâlmeia – Vărbila – Malu Roșu – Mizil

19 octombrie 2014
68.5 km
960 metri
De la Ploiesti la Mizil, cu ocol pe coclauri. Paduri atinse de toamna, temperaturi nu prea ridicate si o coborare pitoreasca intre Malu Rosu si Mizil.
Citește relatarea


Media Object

Reghin – Batos – Uila – Monor

6 octombrie 2014
59 km
530 metri
Ne aflam in Reghinul sasesc, o zona ce merita toata atentia. Drumuri pustii, oameni primitori, case modeste dar cochete, toate acompaniate de-un soare calduros.
Citește relatarea


Media Object

Ploiesti – Cocorastii Mislii – Alunis – Campina – Ploiesti

24 mai 2014
118 km
872 metri
Cirese, salcami si maci la final de mai. Cateva drumuri numai bune pentru biciclit prin Prahova.
Citește relatarea


Media Object

Targoviste – Vulcanele – Barbuletu – Rau Alb – Fieni – Campina

26 aprilie 2014
107 km
1690 metri
Nu este cu adevarat primavara pana nu simti rotile bicicletei scufundate in noroiul curat al dealurilor si padurilor. O tura aventuroasa pe dealurile din zona Targovistei.
Citește relatarea


Media Object

Ploiesti – Cosminele – Poiana Trestiei – Bustenari – Campina

23 martie 2014
55 km
900 metri
Prima tura a anului, pe dealuri prahovene. Ne dezmortim sub un soare prietenos si de-a lungul urcarii dintre Poiana Trestiei si Bustenari.
Citește relatarea


Media Object

Bucuresti – Mihai Bravu – Comana – Bucuresti

20 octombrie 2013
99 km
160 metri
Tura de toamna pana in Comana si recunoasterea partiala a unui traseu de concurs.
Citește relatarea


Media Object

O degustare tomnatica a Marginimii Sibiului

12-13 octombrie 2013
118 km
2570 metri
Ne plimbam prin Marginimea Sibiului, in culori de toamna. Locuri si sate foarte pitoresti, o cazare de nota 10+ si vizitarea Cisnadioarei si-a Cisnadiei.
Citește relatarea


Media Object

Cheile Oltetului – Valea Latoritei – Transalpina…cu nitica aventura

28-29 septembrie 2013
93 km
2900 metri
O tura in premiera pentru noi. Urcam de la Polovragi catre Curmatura Oltetului, de unde continuam spre Lacul Galbenu ca mai apoi impingem bicicletele pana in Strategica. Urcam Pasurile Muntinu si Urdele pe ceata si temperaturi negative pentru a ajunge pe intuneric in Ranca. A doua zi, am continuat pe-o ploaie rece pana inapoi in Polovragi, via Novaci-Baia de Fier.
Citește relatarea


Media Object

Cu bicicleta pe valea raului Olanesti

August 2013
39 km
~600 metri
O tura lejera pe un drum ce merita un pic de atentie daca va gasiti prin zona Bailor Olanesti.
Citește relatarea


Media Object

De la Ploiesti la Bucuresti, cu ceva ocol

27 aprilie 2013
128 km
60 metri
Tura de antrenament de la Ploiesti catre Bucuresti, folosindu-ne de drumuri judetene si comunale libere.
Citește relatarea


Media Object

La Sud-Vest de Ploiesti

13 aprilie 2013
103 km
210 metri
Antrenament si explorare prin Prahova, pe drumuri comunale si prin paduri. Vizitam Zimbraria Neagra-Bucsani.
Citește relatarea


Media Object

Bicicleala prin Nord-Vestul Bucurestiului

6 aprilie 2013
112 km
50 metri
Campii intinse, ceva vant potrivnic, gunoi de grajd proaspat imprastiat pe ogoare si cateva sate linistite si pitoresti.
Citește relatarea


Media Object

Bucuresti – Chiajna – Malu Spart – Cascioarele – Bucuresti

23 martie 2013
96 km
40 metri
Soarele si vremea ne-au imbiat la prima tura din an. Am incercat sa ajungem la Manastirea Bolintin, insa noroiul ne-a dovedit.
Citește relatarea


Media Object

Fagaras, Culmea Malita – Lac Scarisoara

7-8 iulie 2012
76 km
1800 metri
Pornim din Nucsoara avand ca scop caldarea Galbenele, de langa varful Moldoveanu. Timpul nu ne ajunge, asa ca oprim mai devreme, la Iezerul lui Milica (Lacul Scarisoara), unde campam pentru o noapte. Push-bike, liniste deplina si un vant nervos ce ne-a dat tarcoale peste noapte.
Citește relatarea


Distribuie articolul:
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *