VerdaSpirito.org

6 aprilie 2013 | Bicicleala prin Nord-Vestul Bucurestiului

Cum s-a anuntat vreme frumoasa sambata (desi cu ceva vant), ne-am gandit sa facem o tura mai lunguta, de relaxare si antrenament deopotriva.
Inspirat de o ruta vazuta pe forumul ciclism.ro, cu mici ajustari am pornit la drum.

Traseul final a fost asta:


Bike route 2044812 - powered by Bikemap

Adunarea s-a facut in parcarea Carrefour Gorjului. De acolo, iesit prin Chiajna (ATENTIE la traversarea centurii Bucurestiului!) catre Dragomiresti Vale - Bacu - Joita, unde am facut stanga catre Ulmi. Am mers pe un drum in curs de modernizare (betonare), dar perfect pentru bicla.

Vantul sufla zdravan din fata, dinspre Vest si Sud-Vest uneori. Mergeam si cu 14 kmh, grupati. Dar, cum schimbam nitel directia, parca prindeam aripi.

Din Ulmi, o bucata de drum am fost placut surprinsi de naturaletea satelor din zona. Case simple, traditionale, oameni blanzi, fara "populatii dubioase" si, drumurile erau libere.

Am incercat sa vedem si conacul Druganescu, insa nu ni s-a dat voie nici macar sa intram in curte. Asa ca am traversat o punte si am facut un prim popas.

Mai departe, tot inainte catre Stoienesti - Gaiseni - Potlogi. In Gaiseni am mai facut un mic popas in padurice.

Inca nu scapam definitiv de vantul din fata.

Dupa Vlasceni, pana in DN7, mergem pe drum forestier intre tarlale, presarat cu balegar si imbibat cu "zeama" scursa din el. Miros 100% natural, doar ca nitel cam puternic. Oamenii sunt gospodari, au strans cantitati zdravene pentru primavara.

Ne mocirlim nitel, dar ne place. Asta cautam, in fond. Noroc ca vantul este din spate.

Traversam DN7 si continuam pe drum judetean prin Serdanu, catre Ghergani. Asfaltul este bun, vantul este tot din spate si recuperam din timpi. La fel, drumuri frumoase, libere, fara probleme.

Ajungem in DN71, mai facem un popas, apoi intram pentru 3-4 km pe drum. Cotim stanga intre Racari si Baldana, pe un alt drum "forestier" de camp, foarte bun si frumos. Tot inainte, cu vant din spate, catre Vizuresti.

Fix la intrarea in Vizuresti, intalnim un indicator curios. Trebuie sa caut mai multe informatii. La prima vedere, imi pare doar un proiect defunct, dar admirabil ca si initiativa. Anumite parti din imprejurimile Bucurestiului chiar au ce oferi biciclistului de orice tip. Fie ca urmaresti obiective turistice, drumuri libere, asfalt intins sau "off-road", ai de unde alege.

Dupa Vizuresti, o sosea superba, pana inspre Crevedia, trecand prin Padurea Popeasca (unde mai facem un popas).

Apoi, Buftea si, pe DN1A (segment de drum care e cam obositor, mai ales dupa ce mergi toata ziua pe drumuri libere), catre Mogosoaia - Bucurestii Noi - Gara de Nord - Witing - Piata Unirii, la terasa "Pe Baricade", pentru bere. Si, aici se incheie o zi superba, calda (la un moment dat ,termometrul ciclocomputerului arata ~26 grade C). Stand pe bancute, la soare, cu ceva chipsuri si alune, scaldate cu bere.

O ruta pe care o recomand. Nu am avut deloc probleme cu localnicii, tigani nu am intalnit decat in Potlogi, dar nu au fost deloc agresivi.